Medicina rada

Psihološka djelatnost sastavni je dio medicine rada.

Utvrđenom metodologijom propisanom raznim pravilnicima, psiholog sa posebnom dopusnicom iz medicine rada, provodi psihologijska testiranja, psihodijagnostički intervju te donosi ocjenu sposobnosti u suradnji sa liječnicima-specijalistima medicine rada.

Neki od pregleda koji zahtijevaju psihološku procjenu su:

  • Pregledi za vozače, za nošenje oružja, pregledi pomoraca, kandidata za upise u škole i na fakultete, specijalizanata, periodički i prethodni pregledi radnika pod posebnim uvjetima rada.
  • Proširene psihološke obrade za utvrđivanja radne sposobnosti za potrebe liječničkog povjerenstva ili vještaka HZMO-a (prema Uredbi o opsegu i sadržaju medicinske dokumentacije, NN 94/99).
  • Drugi pregledi po potrebi i uputi liječnika

Za tvrtke organiziramo:

  • Procjenu psihosocijalnih rizika
  • Edukacije i radionice za zaposlenike (individualne i grupne) u svrhu smanjenja psihosocijalnih rizika
  • Psihologijske tretmane za zaposlenike koji pokazuju simptome stresa i burnouta

Ponuda programa u skladu je sa smjernicama Kampanje za zdrava radna mjesta „Upravljanje stresom za zdrava radna mjesta” koju koordinira Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA), a značajan je pokretač promjena i poboljšanja sigurnosti i zdravlja na radnome mjestu.

U cilju ostvarivanja konkurentnosti i uspješnosti, u današnjem poslovnom okruženju jako je važno voditi računa o ljudskim resursima, dobroj organizacijskoj klimi kao i brizi za mentalno zdravlje zaposlenika.

Ako želite, možete ispuniti anketu o subjektivnom doživljaju izloženosti stresu na poslu i psihosocijalnim rizicima, a rezultati vam mogu pružiti korisne informacije o faktorima stresa povezanim sa vašim radnim mjestom. Anketi možete pristupiti i klikom na poveznicu s lijeve strane.

Svakako pročitajte našu ponudu te se informirajte na koji način možemo pomoći.

Za sve upita posaljite nam email na [email protected] ili pratite poveznicu dolje ⬇️

 

KONTAKTIRAJTE NAS

ili nazovite 091 227 6789