Tvrtke i poslovni ljudi

U cilju ostvarivanja konkurentnosti i uspješnosti, u današnjem poslovnom okruženju jako je važno voditi računa o ljudskim resursima, dobroj organizacijskoj klimi kao i brizi za mentalno zdravlje zaposlenika.

Prvi korak: Profesionalna selekcija

Svaka tvrtka koja drži do sebe, bilo da je tek u začetku poslovanja ili je već godinama u punom pogonu, s vremena na vrijeme susreće se sa potrebom zapošljavanja novih radnika.

Znamo kako je danas teško doći do radnika i kako to oduzima vremena i energije

Postavlja se pitanje što učiniti i kako proces zapošljavanja radnika učiniti što bezbolnijim. U tome nam pomaže profesionalna selekcija, odnosno, proces kojim se izdvajaju kandidati koji posjeduju potrebno znanje, vještine, sposobnosti i druge osobine koje će pomoći tvrtki da ostvari svoje ciljeve. Najčešće to uključuje povećanje radne uspješnosti zaposlenika i cijele tvrtke.

Prednosti profesionalne selekcije su ponajprije – ušteda vremena i novca, a ostale prednosti odnose se na povećanje vjerojatnosti odabira kvalitetnog radnika, takvog koji će imati bolji radni učinak, koji će lakše i brže naučiti posao uz manje grešaka, takovog koji će se lakše uklopiti u tvrtku, iskazivati veće zadovoljstvo poslom….

Osim toga, profesionalna selekcija vam osigurava informacije o psihološkim osobinama radnika koje su važne za potrebe radnog mjesta te se dobije se objektivna procjena sposobnosti kandidata.

Psiholog se u postupku selekcije radnika koristi objektivnim metodama procjene (psihologijskim testovima), a ne intuicijom ili prvim dojmom, odnosno provjerava sposobnosti, osobnost, znanje i ostale kompetencije ovisno o zahtjevima radnog mjesta.

Važno je istaknuti da je prosječni trošak selekcije višestruko niži od lošeg izbora radnika.

Drugim riječima, stručnim odabirom radnika, umanjuju se troškovi koji mogu biti prouzročeni odabirom lošeg radnika.

Pri tome rizik pri zapošljavanju nije nestao, ali smo ga značajno umanjili.

 

 

Drugi korak: organizacijska klima

Nakon što ste zaposlili radnika, jako je važno da se uklopi u vašu organizaciju, da postane dio vašeg kolektiva, da bude zadovoljan. Zadovoljan radnik bolje radi, ima veću produktivnost i pozitivno djeluje na druge zaposlenika.

Zato je važno pobrinuti se za organizacijsku klimu, procijeniti psihosocijalne rizike, utvrditi posebnosti načina rada u vašoj organizaciji te procijeniti moguće izvore nezadovoljstva ili razloga neučinkovitosti u poslovanju.

Svaka tvrtka bi trebala voditi računa o ljudskim resursima, dobroj organizacijskoj klimi kao i brizi za mentalno zdravlje zaposlenika.

 

Svakako pročitajte našu ponudu te se informirajte na koji način možemo pomoći vašoj organizaciji.

 

Pročitaj još:

      Tvrtke i Poslovni Ljudi - Početna

•      Proces selekcije i zašto samo razgovor za posao nije dovoljan

•      Ljudski Resursi (Human Resources)

•      Što je Proaktivna Odgovornost

•      Analiza Radnog Mjesta

•      Kako Motivirati Zaposlenike

•      Kako Nagraditi Zaposlenike

•      Uvjeti rada i preporuke za produktivnije i ugodnije radno mjesto

•      Asertivnost na Radnome Mjestu

•      Testiranje crta ličnosti u selekcijskom procesu

•      Godišnji odmor - kako planirati i kako kvalitetan odmor utječe na nas

•      Što su to profesionalne društvene mreže i kako mi mogu pomoći?

•      Što je šef bez moći i odakle mu moć?

Ili dogovori prvi informativni termin:

 

ZAKAŽI TERMIN !

ili nazovite 091 227 6789