Odrasli, Obitelj / Parovi

Rad sa odraslima pretežito se odvija putem individualnih tretmana te uključuje psihodijagnostički i terapeutski rad, a javiti se može svaka osoba koja osjeća da se sama ne može nositi sa problemom, da je nezadovoljna u bilo kojem smislu.

U tretmanu će osoba bolje upoznati sebe i svoje obrasce ponašanja, misli i emocija, prepoznati one obrasce i ponašanja koja nisu korisna, koja su disfunkcionalna i ometaju svakodnevno funkcioniranje. Neki od teškoća sa kojima se odrasli danas susreću često su iz kruga poremećaja raspoloženja, posebice depresivnosti i anksioznosti. Ponekad se bore sa paničnim napadima, opsesivno kompulzivnim simptomima ili različitim strahovima koji ih blokiraju u dosezanju punog potencijala.

Način rada sa odraslima slijedi kognitivno bihevioralni pristup, a više o tome možete pročitati ovdje.

Odrasli su danas opterećeni egzistencijalnim problemima, često izloženi stresu pa i sagorijevanju na poslu. Neke od teškoća koje mogu doživljavati su stalni umor, teškoće sa spavanjem, koncentracijom, emocionalnu iscrpljenost, razdražljivost… i zaboravili su kako da se upuste, stalno govore da nemaju vremena.

Riješite Burnout Upitnik i saznajte da li ste već „sagorjeli” i kako si možete pomoći.

 

 

Obitelj / Parovi

Obitelj je osnovni gradivni element svakog društva. Danas se različito tumači i nije nužno uvjetovana bračnim zavjetima, različitim spolovima niti imanjem ili neimanjem djece.

Kako god gledali na obitelj uvijek se radi o ljudima koji su odlučili živjeti zajedno i graditi svoj život zajedno. Kupuju stan, auto, televiziju, dižu kredit zajedno. Imaju djecu, psa, mačku. Ili su samo partneri koji nemaju takvih planova, niti žive zajedno ali su u dužoj vezi i zapeli su, nisu sigurni kako nastaviti.

Prvotna zaljubljenost prelazi u međusobno poštivanje i razumijevanje i ljubav. No, nije uvijek tako. Dogodi se da komunikacija među članovima obitelji prestane služiti sporazumijevanju, a pretvori se u nerazumijevanje, prezir, nepoštivanje, međusobnu borbu za moć.

Obiteljska dinamika komplicirani je sustav koji sam sebe izgrađuje i djeluje prema unutra i prema van, a između toga može vladati harmonija ili kaos i nerazumijevanje.

Tko će biti u pravu, čija je riječ posljednja, tko će kuhati, a tko pospremati i ima li vremena za ljubav. Situacija se dodatno komplicira ako u obitelji ima djece koja su svjedoci i najranjiviji dijelovi sistema.

U tom začaranom krugu postoji izlaz. Obiteljski i partnerski tretman, strukturirani je pristup u radu sa obiteljima i partnerima u kojemu se postepeno razotkriva sustav misli i vrijednosti koji utječu na emocije i ponašanje svakog člana.

Razotkrivanjem neučinkovitih obrazaca i misaonih distorzija moguće je promijeniti način komunikacije i potaknuti razumijevanje, prihvaćanje različitosti i odgovornosti među parovima.

ZAKAŽI TERMIN !

ili nazovite 091 227 6789