Kako se provodi neurofeedback?

Najprije se udobno smjestite na stolici ili fotelji.

Zatim će vam terapeut na glavu staviti jedan mali senzor i pričvrstiti ga pomoću gela koji se kasnije lako ispere.

Druga dva senzora najčešće se stavljaju na uši kao naušnice.

Sve to skupa ništa ne boli, a pomoću tih senzora aktivnost vašeg mozga postaje vidljiva na ekranu terapeuta te se moždani valovi prate u realnom vremenu, odnosno onda dok se dešavaju.

 

Izvor

Što treba raditi?

Ukratko, osoba sjedi udobno smještena na fotelji i promatra svoj monitor. Rukama ne treba raditi ništa, već samo gledati u ekran i usmjeravati svoje misli u skladu sa uputama terapeuta.

Za to vrijeme, na monitoru se odvijaju razne računalne «igrice» u kojima se dešavaju određeni pokreti ovisno o tome što želimo postići.

Drugim riječima ako smo, na primjer, kao naš cilj definirali smanjenje sporih valova i povećanje udjela bržih valova onda svaki put kada našu moždanu aktivnost usmjerimo u tom pravcu, na ekranu se odabrana igrica odvija tako da, na primjer, auto ide brže i ravnije ili leptir maše krilima, ili se rijeka puni vodom i ribicama, a sve je također popraćeno raznim zvučnim signalima.

Koliko traje?

Uobičajeno trajanje jedne neurofeedback seanse varira od početnih 20 do 30 minuta kod djece pa do 35 do 45 minuta kod odraslih.

Dobro je planirati dolazak na tretman u vrijeme kada smo dovoljno odmorni i kada ne treba iza toga obavljati još niz zahtjevnih aktivnosti ili se nekamo žuriti.

Da bi postigli cilj kojeg smo prethodno zajednički dogovorili, trening mora trajati jedan određeni broj seansi, najčešće 20 do 40.

Baš kao i kod treninga vezanih uz sportske aktivnosti, na neurofeedback treninge se također može dolaziti svaki dan ili 2 do 5 puta tjedno, a maksimalni razmak između dolazaka ne bi smio biti veći od tjedan dana.
 
Pogledajte što korisnik vidi na ekranu u Neurofeedback tretmanu:
 


Pročitaj još:

      Neurofeeback - Početna

•      Kako se provodi Neurofeedback tretman

•      Neurofeedback i Učenje

•      Neurofeedback i Sport

•      Neurofeedback kao pomoć kod Anksioznosti

•      Neurofeedback kao pomoć kod Depresije

•      Neurofeedback kao pomoć kod ADHD

•      Neurofeedback kao pomoć kod Disharmoničnog razvoja i ASDs

Ili dogovori prvi informativni termin:

 

ZAKAŽI TERMIN !

ili nazovite 091 227 6789